výrobce: | Beeketal Lebensmitteltechnik GmbH & Co. KG, Německo |
katalogové číslo: | fw550p |
EAN: | |
dostupnost: | Dočasně nedostupné (1-3 týdny) |
cena bez DPH: | 19 255,37 Kč |
23 299,00 Kč |
Elektrický profesionální řeznický mlýnek na maso BEEKETAL FW550P zpracuje až 150 kg masa za hodinu.
Napájení: 230V / 50 Hz
Příslušenství:
Děrovaná mlecí deska s otvory 3 mm
Děrovaná mlecí deska s otvory 6 mm
Děrovaná mlecí deska s otvory 8 mm
2x Mlecí nůž
Plastová plnička na uzeniny: jaternice, jelita, párky, klobásy, vinné klobásky, špekáčky, točený salám
Plastová pěchovačka (plnička) masa.
Horní nerezový nástavec na tělo mlýnku pro snazší plnění.
Příslušenství je omyvatelné v myčce.
Německý profesionální masomlýnek splňuje veškeré české a evropské normy pro styk s potravinami. Zejména normy CE, snadno začleníte do Vašeho HACCP. Určený je tedy jak na domácí zabijačky, tak pro profesionální řezníky, uzenáře, restauce, jídelny, školní jídelny, bufety, masny (maso a uzeniny) a jiné gastroprovozy.
Mlýnek má klasický i zpětný chod.
Veškeré namáhané části jsou z potravinářské nerezové oceli (narozdíl od běžně používaných měkčích slitin hliníku): zejména pouzdro mlýnku, mlecí šnek, nože, děrované mlecí desky a převlečná matka.
Mlýnek má seshora masivní madlo (držák) určený pro snazší manipulaci a přenášení.
Vysoký výkon chlazeného motoru v kombinaci s kvalitními materiály (masivní nerezován potravinářská ocel) zajišťuje velmi vysokou rychlost mletí a kvalitní mletí masa či jiných surovin.
K mlýnku doporučujeme zakoupit narážečku/plničku na jaternice, jelita, párky či klobásy. V nabídce máme různé velikosti a verze provedení s kapacitou od cca 3L do 15L hmoty. Nicméně dodávaný plastový výstupní nástavec na mlýnek případně umožňuje i přímé plnění z mlýnku.
Narážečky (plničky jaternic, jelit, tlačenek a klobás)
Mlýnek pravidelně používám (variantu FW1100) a lze kdykoliv domluvit jeho ukázku v Korkyni.
Modelová řada německých mlýnků BEEKETAL |
||||||
Model: |
FW300 |
FW735 |
FW1100 |
FW1100-2 |
FW550P |
FW900P |
Připojení: |
230V / 50 Hz, 1 fáze |
400V / 50 Hz (3f) |
230V / 50 Hz, 1 fáze |
400V / 50 Hz (3f) |
||
Výkon (W): |
300 |
735 |
1100 |
1100 |
550 |
1100 |
Kapacita (kg/h): |
80 |
120 |
220 |
250 |
150 |
300 |
Rozměry (mm): |
220x220x315 |
240x220x315 |
300x240x365 |
300x250x365 |
435x360x400 |
490x400x415 |
Mlecí deska |
Nr. 8 |
Nr. 10/12 |
Nr. 22 |
H82 |
Nr. 10/12 |
Nr. 22 |
Vnější průměr mlecí desky |
62 mm |
70 mm |
83 mm |
82 mm |
70 mm |
83 mm |
Průměr středové díry desky |
9,7 mm |
10 mm |
11,5 mm |
22 mm |
10 mm |
11,5 mm |
Dostupné průměry otvorů |
2, 3, 4, 4,5, 5, 6, 8, 10, 12, 13, 14, 16 mm |
Nejběžnější použití různých průměrů otvorů mlecích desek Beeketal - slouží zejména pro hrubou orientaci, využití se může lišit dle místních zvyklostí a preferencí:
- Průměr díry mlecí desky 2 mm - Nejjemnější mletí díla, zejména na mletí jater na paštiky a jaterničky, jemně mleté maso, tatarák, párečky, vinné klobásky, kebaby, "buchty" do jaterniček a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 3 mm - Velmi jemné mletí díla, zejména na trochu hrubší mletí jater na paštiky a jaterničky, mleté maso, tatarák s větší strukturou, párečky, vinné klobásky, kebaby a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 4 mm, 4,5 mm a 5 mm - Jemné mletí díla, zejména větší kousky při mletí jater či masa na paštiky a jaterničky, hrubší mleté maso, mletí masa do párků, jaternic, jelit, klobás, karbanátků a suchých salámů (lovecký, vysočina, turistický, paprikáš...) a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 6 mm a 8 mm - Středně hrubé mletí díla, zejména na mletí hrubší (případně velmi tučné) mleté maso, mletí masa do klobás, sekané, karbanátků a suchých salámů (lovecký, vysočina, turistický, paprikáš...), vhodné i na jemné mletí vepřového sádla pro získání velmi malých a jemných škvarek a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 10 mm a 12 mm - Hrubé mletí díla, zejména na mletí hrubého mletého masa s velkými kusy, mletí masa do klobás pro získání struktury, podobně lze i část libovějšího masa do karbanátků a sekané, vhodné i na hrubší mletí vepřového sádla pro získání menších škvarek a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 13 mm, 14 mm a 16 mm - Velmi hrubé mletí díla, které se sice nevyrovná klasickému krájení masa či sádla, ale struktura díla je již opravdu velmi hrubá a výsledný produkt již bývá podobný výsledkům ručního zpracování. Vhodné je zejména na velmi hrubé mletí masa s velkými kusy a do klobás pro získání struktury, vhodné i na nejhrubší mletí vepřového sádla pro získání větších a šťavnatějších škvarek a podobně. Vhodné i na mletí krmiv pro domácí zvířata a mletí i různých zbytků pro domácí zvířata, například šlach, chrupavek, kloubů (vhodné spíše pro silnější mlýnky FW 735 a FW 1100) apod.
V případě dotazů a nejasností se nás neváhejte na vhodné užití, velikost či typ mlecí desky zeptat.