výrobce: | Beeketal Lebensmitteltechnik GmbH & Co. KG, Německo |
katalogové číslo: | fw300-deska-4mm |
EAN: | |
dostupnost: | Skladem (13 ks) |
cena bez DPH: | 288,43 Kč |
349,00 Kč |
Mlecí deska (šajba, mlecí matrice) bez náboje do elektrického řeznického mlýnku na maso BEEKETAL FW300 80 kg/hodina - velikost 8 (průměr 62mm) zpracuje až 80 kg masa za hodinu. Obrázek je ilustrační a zobrazuje různé varianty mlecích desek.
Mlecí deska je určena zejména do mlýnků BEEKETAL, ale je možné jej používat i v jiných mlýncích používajících velikost matrice 8. Za kompatibilitu se zařízeními jiných výrobců neručíme!
Určeno pro mlýnek: Beeketal FW 300 Elektrický řeznický mlýnek
Materiál: Nerez - velmi praktický pro úržbu a mytí, mnohem odolnější než různé litiny
Vnější průměr mlecí desky: Nr. 8 / 62 mm
Průměr středové díry mlecí desky: 9,7 mm
Průměr mlecích otvorů mlecí desky: šajba 4 mm
Modelová řada německých mlýnků BEEKETAL |
||||||
Model: |
FW300 |
FW735 |
FW1100 |
FW1100-2 |
FW550P |
FW900P |
Připojení: |
230V / 50 Hz, 1 fáze |
400V / 50 Hz (3f) |
230V / 50 Hz, 1 fáze |
400V / 50 Hz (3f) |
||
Výkon (W): |
300 |
735 |
1100 |
1100 |
550 |
1100 |
Kapacita (kg/h): |
80 |
120 |
220 |
250 |
150 |
300 |
Rozměry (mm): |
220x220x315 |
240x220x315 |
300x240x365 |
300x250x365 |
435x360x400 |
490x400x415 |
Mlecí deska |
Nr. 8 |
Nr. 10/12 |
Nr. 22 |
H82 |
Nr. 10/12 |
Nr. 22 |
Vnější průměr mlecí desky |
62 mm |
70 mm |
83 mm |
82 mm |
70 mm |
83 mm |
Průměr středové díry desky |
9,7 mm |
10 mm |
11,5 mm |
22 mm |
10 mm |
11,5 mm |
Dostupné průměry otvorů |
2, 3, 4, 4,5, 5, 6, 8, 10, 12, 13, 14, 16 mm |
Nejběžnější použití různých průměrů otvorů mlecích desek Beeketal - slouží zejména pro hrubou orientaci, využití se může lišit dle místních zvyklostí a preferencí:
- Průměr díry mlecí desky 2 mm - Nejjemnější mletí díla, zejména na mletí jater na paštiky a jaterničky, jemně mleté maso, tatarák, párečky, vinné klobásky, kebaby, "buchty" do jaterniček a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 3 mm - Velmi jemné mletí díla, zejména na trochu hrubší mletí jater na paštiky a jaterničky, mleté maso, tatarák s větší strukturou, párečky, vinné klobásky, kebaby a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 4 mm, 4,5 mm a 5 mm - Jemné mletí díla, zejména větší kousky při mletí jater či masa na paštiky a jaterničky, hrubší mleté maso, mletí masa do párků, jaternic, jelit, klobás, karbanátků a suchých salámů (lovecký, vysočina, turistický, paprikáš...) a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 6 mm a 8 mm - Středně hrubé mletí díla, zejména na mletí hrubší (případně velmi tučné) mleté maso, mletí masa do klobás, sekané, karbanátků a suchých salámů (lovecký, vysočina, turistický, paprikáš...), vhodné i na jemné mletí vepřového sádla pro získání velmi malých a jemných škvarek a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 10 mm a 12 mm - Hrubé mletí díla, zejména na mletí hrubého mletého masa s velkými kusy, mletí masa do klobás pro získání struktury, podobně lze i část libovějšího masa do karbanátků a sekané, vhodné i na hrubší mletí vepřového sádla pro získání menších škvarek a podobně.
- Průměr díry mlecí desky 13 mm, 14 mm a 16 mm - Velmi hrubé mletí díla, které se sice nevyrovná klasickému krájení masa či sádla, ale struktura díla je již opravdu velmi hrubá a výsledný produkt již bývá podobný výsledkům ručního zpracování. Vhodné je zejména na velmi hrubé mletí masa s velkými kusy a do klobás pro získání struktury, vhodné i na nejhrubší mletí vepřového sádla pro získání větších a šťavnatějších škvarek a podobně. Vhodné i na mletí krmiv pro domácí zvířata a mletí i různých zbytků pro domácí zvířata, například šlach, chrupavek, kloubů (vhodné spíše pro silnější mlýnky FW 735 a FW 1100) apod.
V případě dotazů a nejasností se nás neváhejte na vhodné užití, velikost či typ mlecí desky zeptat.